Back to All Events

Musikkforestilling "Den siste viking"

  • Arbeideren 9 Skolegata 8445 Melbu Norway (map)

FREDAG 5/7 KLOKKEN 20:00
ARBEIDEREN
KR 250,-

Velkommen til musikkforestillingen “Den siste viking” i Arbeideren.

sisteviking-01.jpg

Dramatiseringen med skuespill, piano og cello er basert på Johan Bojers berømte bok. Interessen for Bojers historie om lofotfisket er stor langs hele vår langstrakte kystlinje. Kunstnerne håper å kunne gi både gamle kjennere av historien og ferskinger en tur på lofothavet. Turnéteateret i Trøndelag står bak produksjonen.

Medvirkende:
Tore B. Granås – skuespiller ved Turnéteatret i Trøndelag (tidligere Nord-Trøndelag Teater)
Knut Anders Vestad – komponist og organist, ansatt ved NTNU – Institutt for musikk
Synnøve Volden - Cellist, kjent fra Nidaros strykekvartett og som driver av konsertserien Hadsel live.
Nora Evensen – dramatisering og regi.

Spel
“Den siste viking” har i en årrekke blitt vist ved museet “Kystens Arv” i Trøndelag. I 2007 ble det gjort en ny dramatisering av boken, et spel fremført av skuespillere, musikere og kor for 7500 mennesker. For dem som laget forestillingen ble det en fantastisk reise inn i Bojers rike. De laget en enklere versjon, og resultatet ble denne musikkforestillingen.

Boka
Den siste viking kom ut i 1921. Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. En frodig folkelivsskildring som bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890. Johan Bojers (1872-1959) forfatterskap er omfattende og allsidig. Til sammen skrev han over førti romaner, noveller, artikler og skuespill og flere eventyrsamlinger. Boken er illustrert av Kaare Espolin Johnson. Espolin Johnson ble født 12. mars 1907 i Surnadal og døde 16. august 1994. Han vokste opp i Vadsø og Bodø, og fikk sin utdanning på Statens Kunst- og Håndverksskole i Oslo. Han er en av våre mest kjære malere og grafikere, og er kanskje særlig kjent for sine motiver fra Nord-Norge. Forestillingen er produsert av Turnéteateret i Trøndelag.

Støttet av Hadsel kommune, Nordland fylkeskommune, Kulturdepartementet og Fritt Ord.