Back to All Events

Kammerkonsert med Ssens Trio

  • Arbeideren 9 Skolegata 8445 Melbu Norway (map)

Lørdag 6/7 Klokken 19:00
Arbeideren
Kr 250,-

Kammerkonserten med Ssens Trio er en juvel i programmet under Sommer-Melbu.

Ssenstrio%2B04_Photo_Anna-Julia_Granberg_BLUNDERBUSS.jpg

Ssens Trio ble startet i 2014 av tre fremtredende musikere med lang fartstid i internasjonalt musikkliv. Fascinasjonen for kammermusikk og gleden over å utforske stryketriorepertoaret har brakt dem sammen. Trioen består av Sølve Sigerland (fiolin), Henninge Landaas (bratsj) og Ellen Margrete Flesjø (cello).

Fiolinist Sølve Sigerland har viet mesteparten av sitt musikalske virke til kammermusikalsk utfoldelse, men har også stått fram som solist ved flere av de ledende orkestre i Norden. Sigerland og cellist Ellen Margrete Flesjø er begge grunnleggere og medlemmer av Grieg Trio. De har både sammen og hver for seg høstet glimrende kritikker for opptredener i Europa, USA og Asia. De har også spilt inn CD-er som har fått glimrende kritikker. Henninge Landaas er alternerende solobratsjist i Oslo-Filharmonien, og var i en årrekke medlem av den internasjonalt anerkjente Vertavokvartetten. Med Vertavokvartetten har Landaas mottatt Kritikerprisen, Spellemannsprisen, og den høythengende Diapason d´Or i Frankrike.

Ssens Trio har konsertert blant annet i samarbeid med Geir Inge Lotsberg, Eivind Ringstad, Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes. Deres første CD («Beethoven: String Trio Op. 3 & Serenade Op. 8», LWC1122) mottok «Supersonic Award» (Pizzicato Magazine) og ble nominert til den prestisjetunge ICMA Award i 2018.

Arrangementet er støttet av Hadsel kommune, Nordland fylkeskommune, Kulturdepartementet og Fritt Ord.