Søndag 9. Juli

GUDSTJENESTE

 

HVOR: MELBU KIRKE

NÅR: 11

HVEM: Hadsel Menighet

________________________________________________________________________

 

HAGESELSKAPET

 

HVOR: MELBU HOVEDGÅRD

NÅR: 12-14

HVEM: Lag og foreninger på Melbu

 

I tretti år har Hageselskapet i Hovedgården vært et fast innslag under Sommer-Melbu. I år blir det lekker servering ved Melbu Turnforening, og det skal være variert underholdning i vakre omgivelser. Melbo Musikkforening starter Hageselskapet med oppmarsj gjennom Melbu gater. Musikkforeninga. Det blir også visitt fra fordums dager, når skuespillere fra Melbu Amatørteaterlag skaper et tidsbilde fra Christian Frederiksens tid.servering ved og det skal være variert

________________________________________________________________________

 

MELBULØPET

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 14

HVEM: Melbo IL – Skigruppa

PRIS: 100,- / 200 ,-

 

Melbuløpet starter på torget, hvor du også melder deg på like før du starter (ingen

forhåndspåmelding). Traseene går dels i sentrum og dels i vår vakre omkringliggende

natur. Det er to valgfrie traseer for voksne, en på fem og en på ti kilometer. Det blir

også barneløp i sentrum, samt en trasé for ungdom på tre kilometer. Einar Pettersen lover premie til alle spreke deltakere, og håper også at de som ikke har lyst å løpe, uansett tar turen til torget for å heie. Skigruppa vil selge kaffe og noe å bite i på torget

________________________________________________________________________

 

MELBU – OPPLEVELSEN

 

HVOR: HOVEDGÅRDEN

NÅR: 14-15

HVEM: Museum Nord

PRIS: 150,-

 

 

Museum Nord inviterer til Melbu-opplevelse: På sørsiden av Melbo Hovedgård er det et staselig hageanlegg inngjerdet med stakitt- Stig på, stig inn i et nordnorsk eventyr.

Melbus industrielle kulturarv er oppsikts-til fordums storhet. Med Christan Frederiksen, ble Melbu en industri-samfunn. Bli med inn på et godt gammeldags kaffeslabberas, med gode historier, lett servering, og et spennende møte med Melbus industrihistorie anno 1880-1920. I regi av Vesterålsmuseet, som vil en fortelle om Hovedgården, og husets folk ønsker velkommen. Møt ekteparet Frederiksen og tjenestejenta.

________________________________________________________________________

 

OPERAPUB

 

HVOR: ARBEIDEREN

NÅR: 20 (Dørene åpner 19)

HVEM: SM

PRIS: 200,-

 

Fra Nederland kommer sopran Rianne Wilbers og tenor Peter Vos.

Rianne Wilbers ble kjent med Melbu i 2015, da hun deltok på en masterclass for sopraner med sangpedagog Turid Karlsen.

Denne begivenheten var organisert av Wolfgang Jahn i forbindelse med at det var 100 år siden den store Norske sopran Kirsten Flagstad, som hadde forbindelser til Melbu, døde.

Rianne Wilbers var en av de 9 unge Europeiske sopraner som deltok og på avslutning ga hun publikum en opplevelse av de sjeldne. Hun sang med hele seg og formidlet musikken med stor emosjonell innlevelse.

2016 kommet hun tilbake og ga et strålende konsert på Arbeideren sammen med tyske Jan Heinke og Pat Manwaring.

Siden hennes master eksamen i februar 2016 har hun vært fullbooked med opptredener. I store konserter som Carmina Burana og i mindre med hennes to emsembles.

Under Sommer Melbus operapub tar hun med seg en Nederlandsk tenor som har opptrådt i Nederland, Belgia, Tyskland og til og med Kina. Han studerte sang og medisin samtidig.

Han jobber nå som lege med handikappete barn, og som sanger med et opera/operette og klassisk repertoar. Hans bi-navn er «den syngende lege»