Sunn og god mat
Bli med på tur:, en tur der vi sanker planter og dyr vi kan spise

NÅR: Lørdag 7.juli kl 14-17 og søndag 8.juli kl 15-18
HVOR: Oppmøte ved Rema 1000
PÅMELDING: Mail til Sommer-Melbu

 Vi skal høste fra naturen – fra fjære til fjell. Hva kan spises? Turene passer godt for familier. Både barn og voksne vil ha glede av å lære hva vi kan spise av det vi finner rundt oss.

Vi arrangerer 2 turer både lørdag og søndag, slik at du kan melde deg på den ene turen lørdag og den andre turen søndag.

  1. Den ene er en SANKETUR som går fra det grønne fyret ved innseilingen til Melbu havn og opp til Kos og Amfi i Litjbrekka.
  2. Den andre er en FISKETUR til Teiganvannet.

Vil du også lære å tilberede det vi finner, kan du være med på å lage mat 9., 10. og 11. juli. Maten skal serveres på «Torggrillen», de samme dagene.

 Mat gir gode muligheter for samarbeid, både på tvers av alder og på tvers av nasjonalitet. Vi inviterer alle til å delta, og oppfordrer spesielt familier til å melde seg på. Det er et mål at man blir kjent med flere folk og med tradisjoner fra det norske spisskammerset.

Mange bruker mye ferdigmat, og det er jo ikke så bra for kroppen. Dette skyldes ofte mangel på kunnskap. Det skal vi gjøre noe med. Vi skal finne en del av råvarene vi skal bruke, i naturen rundt oss. Maten vi skal lage, skal vi servere på «Torggrillen». Det meste av det vi finner, skal brukes som tilbehør: Planter og dyr til bl.a. suppe, salat og «pesto». I tillegg vil serveringen bestå av grillet fisk eller kjøtt, servert med potetsalat eller brød. Hver dag har sin egen meny. De som deltar på deler av dette, får spise gratis på «Torggrillen» en av dagene.