Kurs i å lage sunn og god mat

Kurs i lage «Sunn og god mat» – av planter og dyr vi kan sanke i naturen

HVOR: Bakerigården
NÅR: Mandag 9. juli, tirsdag 10.juli og onsdag 11. juli kl 10:00 -14:00.
Påmelding: livaun@vgs.nfk.no

 

 

 

Passer godt for familier

 

Mat gir gode muligheter for samarbeid, både på tvers av alder og på tvers av nasjonalitet. Vi inviterer alle til å delta, og oppfordrer spesielt familier til å melde seg på. Det er et mål at man blir kjent med flere folk og med tradisjoner fra det norske spisskammerset.

 

Mange bruker mye ferdigmat, og det er jo ikke så bra for kroppen. Dette skyldes ofte mangel på kunnskap. Det skal vi gjøre noe med. Vi skal bruke planter og dyr vi finner i naturen rundt oss. Maten vi skal lage, skal vi servere på «Torggrillen». Det meste av det vi finner, skal brukes som tilbehør: Planter og dyr til bl.a. suppe, salat og «pesto». I tillegg vil serveringen bestå av grillet fisk eller kjøtt, servert med potetsalat eller brød. Hver dag har sin egen meny. De som deltar på deler av dette, får spise gratis på «Torggrillen» en av dagene.

 

Meld dere på en eller flere dager:

 

Mandag  9/7

  • Brenneslesuppe
  • Rør/ørret – grillet
  • Fiskekaker med tang og ingefær
  • Urtesmør
  • Skvallerkålbrød
  • Grønn salat med fetaost og nøtter
  • Granskuddpesto
  • Blåbærmuffins

 

Tirsdag 10/7

  • Njårds fiskesuppe
  • Hval – grillet
  • Tangsmør
  • Brenneslerundstykker
  • Meldestokksalat
  • Engsyrepesto
  • Granskuddgele med vaniljesaus

 

Onsdag 11/7

  • Frøyas grønnsaksuppe
  • Geit – grillet
  • Potetsalat
  • Grønn salat med balsamico
  • Løvetanngele med vaniljesaus